Nowoczesny salon w ciemnych kolorach:


 

Salon z aneksem kuchennym to coraz bardziej popularne rozwiązanie w naszych domach czy mieszkaniach. Umożliwia ono nie tylko umiejscowienie większej ilości elementów na mniejszej przestrzeni, jak i tworzy aranżacje otwarte dla rodzin czy gości, gdzie wspólne spędzanie czasu jest dużo łatwiejsze niż przy tradycyjnym podziale.

Salon Pani Anny jest dość duży, na powierzchni ponad 50 m2 bez problemu udało nam się zmieścić zabudowę kuchenną z dużą wyspą, część jadalnianą oraz część dzienną z dużą kanapą i zabudową ścienną z telewizorem. Całość aranżacji utrzymana jest w ciemnych kolorach, a na podłodze w ciekawy sposób ułożone zostały płytki podłogowe.

 

Wskazówki klienta:


  • styl nowoczesny
  • na podłodze płytki
  • ciemne kolory
  • wyspa kuchenna z częścią śniadaniową
  • duża kanapa oraz 8-miejscowy stół

 

Opis projektu:


Salon z aneksem kuchennym to coraz bardziej popularne rozwiązanie w naszych domach czy mieszkaniach. Umożliwia ono nie tylko umiejscowienie większej ilości elementów na mniejszej przestrzeni, jak i tworzy aranżacje otwarte dla rodzin czy gości, gdzie wspólne spędzanie czasu jest dużo łatwiejsze niż przy tradycyjnym podziale.

 

Sufit we wnętrzu podzielony został zarówno ze względu na strefy, jak i na kolory – część obniżona jest biała, pozostała część sufitu jest w kolorze grafitowym. Całość wnętrza jest doskonale doświetlona punktowymi lampami, które pasują do charakteru wnętrza.

 

Część jadalniana to dopasowany stylistycznie stół wyglądający tak, jakby wykonany został z betonu. Do niego dopasowaliśmy nowoczesne krzesła, które świetnie prezentują się w większej ilości. Dużą ilość wąskich okien we wnętrzu przysłoniliśmy ciemnymi żaluzjami, które dodają wnętrzu klimatu.

 

 

Wyspa kuchenna to połączenie części betonowej z czarną. Zabudowa istnieje zarówno od części kuchennej jak i dziennej dla 100% wykorzystania przestrzeni. Całość wyspy została przy krawędzi podwyższona dla ukrycia części roboczej od strony salonu. Dodatkowo na przodzie umiejscowiona została wbudowana w formę donica, która również pełni rolę odseparowania blatu roboczego od części przechodniej salonu.

 

Całość zabudowy kuchennej została zabudowana pod schodami, tworząc jedną licującą się powierzchnie. Z dopasowanymi czarnymi sprzętami tworzy tło dla dekoracyjnej ściany z ciemnej cegły oraz nowoczesnej, szklanej barierki przy schodach.

 

Lista elementów użytych w projekcie:


płytki podłogowe -> LINK
farba ścienna -> LINK
farba ścienna -> LINK
farba sufitowa -> LINK
cegła ścienna -> LINK
stół -> LINK
krzesła -> LINK
hokery -> LINK
kanapa modułowa -> LINK
lampa sufitowa -> LINK
lampy wiszące-> LINK
lampy punktowe -> LINK

 

Wejdź do zaprojektowanego przez nas pokoju:


 

Dodatki pasujące do tego wnętrza:


1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. | 9. |

 

Masz pytania? Napisz do nas:


 

Korzystając z formularza akceptujesz warunki Regulaminu Serwisu Internetowego oraz Politykę Prywatności